Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. září

11. září 
 
Nechci se vyjadřovat k této známé události v tom smyslu, zda byla demolice budov Světového obchodního centra úmyslná, či zaviněna nárazem letadel.
Jedna věc se ale jeví jako zcela zřejmá - kdyby nedošlo k nárazu letadel - BUDOVY WTC BY MUSELY BÝT DŘÍVE NEBO POZDĚJI STRŽENY! Toto je velmi zajímavým faktorem o kterém se v médiích, ani v alternativních médiích, nemluví.
 
Budovy WTC byly dizajnově dostatečné ještě v 90. letech. V roce 1998 už ale nastal zlom. V Kuala Lumpuru byly za nezájmu našich sdělovacích prostředků dokončeny dvě budovy - "Petronas Towers". Ty svou výškou překonaly dvě dosud nejvyšší budovy světa - Světové obchodní centrum v NY, ale co víc, rozdrtily jej svým dizajnem. Petronas Towers daly světu najevo, jakým směrem se bude výstavba mrakodrapů ubírat v 21. století - už ne jen výška, ale i dizajn hraje hlavní roli.
 
New York byl vždy vnímán jako světové centrum moderní architektury, výkladní skříň největší světové velmoci. Na trend bylo třeba reagovat. Sloučit dvě budovy s výškou nad 400m, "krabicového typu", s dizajnově adekvátními projekty dnešní doby bylo nemyslitelné. V NY bylo možné vystavět spousty moderních, dizajnově zajímavých budov, jaké v něm stojí dnes, ale staré obchodní centrum by mezi ně nezapadlo. Jediné řešení bylo tuto tvář New Yorku 20. století strhnout a dát městu novou tvář, tu současnou, díky které může úspěšně konkurovat jiným "mrakodrapovým velmocem" typu Dubaj, Šanghaj, Guangzhou, Shenzhen....
Zde jsou některé (nedostatečné pozn.Lasi) návrhy upgradaci New Yorku za předpokladu, že by staré centrum stálo. 
 
 
 
img_5391.jpeg
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
img_5392-1.jpeg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář