Jdi na obsah Jdi na menu
 


úvodní strana alternativní

 

1623552289_26-oir_mobi-p-yarkii-zakat-priroda-krasivo-foto-27.jpg

.

 

 

 

Něco z blogu:

 

1.6.2022   (...)

sfdafrfefre.jpg

Vážení spoluobčané, soudruzi a soudružky, Češi a Slováci,
v uplynulých 32 letech jste slyšeli v různých obměnách totéž, o pravdě a lásce, která zvítězí nad lží a nenávistí, o svobodě a demokracii, jak chutné zde máme banány a naše země vzkvétá. 
Celý svůj život jsem zasvětil boji za sociálně spravedlivou společnost, tedy budování státu patřícího všemu lidu, a tak je pro mě nemyslitelné, abych vám i já lhal. Naše země nevzkvétá. 
 
 
Včera i dnes jste tu a tam pocítili tuto realitu sami na vlastní kůži. Byli jste nakoupit v samoobsluze, přišla vám záloha na energie, nebo se pokoušíte sehnat cenově dostupné bydlení, avšak zatímco ceny potravin a energií raketově rostou, cena bydlení raketově roste už 33 let. Zatímco v roce 89 činilo nájemné i s energiemi 20% průměrné mzdy, nyní je to 50%. Zatímco v roce 89 bylo možné získat rodinný domek skrze novomanželskou půjčku prakticky zadarmo, dnes se i na garsoniéru musí mladý člověk na 30 let zadlužit. 
Původní obyvatelstvo naší vlasti vymírá a jsme nahrazováni migranty, zejména z Ukrajiny, která už kolem roku 2000 prakticky zbankrotovala, a v indexu lidského rozvoje zaujala post druhé nejchudší země Evropy, hned za Černou Horou. Česko i Slovensko jsou pak aktuálně v tomto indexu za Řeckem, které jak víme, také postihl státní bankrot. 
33 let zde vládne jediná politická strana - Kapitalistická strana Česka a Slovenska, geniálně rozdělená na nespočet pseudostran, které ale mají jediný cíl - zbavit Čechy a Slováky státní moci i výrobních prostředků, což se děje s mimořádnou efektivitou. Zatímco Komunistická strana Československa zšestinásobila hodnotu státního majetku za 40 let, Kapitalistická strana Česka a Slovenska tento majetek za 30 let rozprodala (kulantně, pozn. Lasi), přičemž vnější dluh ČR přesáhl čtyři biliony korun, vnitřní dluh domácností tři. Zatímco Komunistická strana Československa předávala zemi "nezadluženou", kdy hodnota úvěrů Československa přesahovala hodnotu dluhů, a ještě měla rezervy ve zlatě, Kapitalistická strana Česka a Slovenska musela zemi uvalit do nesplatitelných dluhů, aby se kvalita života po roce 89 drasticky nepropadla. Státní majetek předala do rukou kapitalismu, aby se naše země už na vlastní nohy nepostavila a byla navždy závislá na Západu (jaký lid by znovu budoval státní majetek, který mu bude třeba opět odcizen po změně režimu? pozn. Lasi). Chytře počkala až vymře obyvatelstvo, které zažilo socialismus, a tedy může srovnávat. A mladí lidé jsou jak známo čistým listem papíru - můžete na něj napsat co chcete.
Počet vražd vzrostl od roku 89 přibližně o třetinu, bezdomovectví si vyžádalo asi 1000 přímých obětí, (to je 4x více než poválečné procesy 50. let, které by bez 2. sv války nemohly existovat, pozn. Lasi) přičemž nepřímých obětí, kdy jedinec neumrzl, ale vlivem mrazu onemocněl a pomalou smrtí zemřel, je nespočet, protože déle než 5 zim pod mostem skoro nikdo nepřežije. 
Máme zde rodiny na ubytovnách, které by za socialismu dostaly byty zdarma. Jakkoli zde ale 33 let lidé umírali kvůli nedostatku bydlení, nebo bydleli na ubytovnách, třeba i 3 rodiny v jedné místnosti, pro migrant, snad budoucí voliče této prolhané pravdy a lásky, se ubytování našlo. Pomáhejme bratrské zemi, Ukrajině, ale v mezích zdravého rozumu.
 
Dle médií a státní moci máme nenávidět Rusko, protože vtrhlo na Ukrajinu. Bylo by ale toto neštěstí myslitelné, kdyby NATO čím dál hlasitěji neštěkalo u Ruských hranic? USA se nedávno pochlubily vypěstováním viru s 80% smrtelností, je myslitelné, aby bylo Rusko v klidu, jestliže se podobná svinstva vyrábí v jeho sousedství? Může být Rusko v klidu, když Spojené státy staví na Ukrajině raketové základny? A proti kom je tam vlastně staví? Kam budou létat jaderné zbraně z těchto základen? Na Čínu, nebo Británii? Jestliže Putin připojil Krym v souladu s jeho ústavou, byl Západem označen za novodobého Hitlera, ovšem intervence do Iráku, Libye, bombardování Bělehradu, Kambodži, Laosu, Vietnamu, to vše byly dle našich médií humanitární mise, při kterých nějak zemřely miliony civilistů. Ale koho to kdy zajímalo? Kdo z těch Svěráků, Kocábů a všech kdo kdy dostali prostor v televizi řekl, že Bush a Obama jsou stejní jako Hitler? Ruská hymna nesměla zaznít na sportovních akcích, Ruští sportovci nesměli hrát v národních dresech, Ruská vakcína byla Evropskou unií neoficiálně prezentována jako nebezpečný jed, abychom ani v případě zájmu nesměli podpořit Ruskou ekonomiku volbou této vakcíny. Jak ukázal čas, Sputnik byla jedna z nejefektivnějších vakcín na COVID, která v mnohém předčila ty západní. 
Rusko ale není jako my, je to hrdá země a šikanovat se nenechá. Museli by je po vzoru původního obyvatelstva Ameriky vyhladit všechny, včetně žen a dětí, aby dostali jejich státní majetek, výrobní prostředky, energie... Dodávky zbraní do zemí válečného konfliktu pak jen prodlužují utrpení civilního obyvatelstva a snad proto, aby Západ zakryl svá vlastní zvěrstva, snaží se tento konflikt eskalovat do co možná největších ztrát na obou stranách. Nikoli Rusku! Přičtěme spravedlivě za 10 let miliony životů zmařených touto válku Spojeným státům a sami sobě. Dodávky zbraní do zemí zasažených válkou jsou navíc hrubé porušení charty OSN.
Zamyslete se nad tím vším, až budete dnes nakupovat, platit složenky, ptát se svého pána, majitele "vašeho" bytu, zda si smíte pořídit psa, jestli smíte v bytě kouřit, nebo mít dítě. 
Tvá vláda, lide, ti byla odcizena. Využij přicházejícího pádu, pádu možná až na samotné dno, k odrazu do moudřejší doby.
Lasi
---------------------------------------------------------------------------------------
 
 

1.8: 2023

Mrzačení jednotlivců považuji za největší zlo kapitalismu - Albert Einstejn

Mohlo by se zdát, že mezi astronomií a ekonomikou nejsou žádné podstatné rozdíly.
vědci v obou oblastech se snaží odhalit zákony, všeobecně přijatelné pro ohraničenou skupinu jevů, aby se vztahy mezi těmito jevy staly co nejjasněji srozumitelné, prakticky však takové meteroologické rozdíly existují. Soukromí kapitalisté nevyhnutelně ovládají přímo nebo nepřímo hlavní zdroje informací - tisk, rádio, vzdělání. Je tudíž neobyčejně obtížné a ve většině případů téměř nemožné, aby jednotlivý občan činil objektivní závěry a inteligentně využil svých politických práv. Mrzačení jednotlivců považuji za nejhorší zlo kapitalismu. Náš celý vzdělávací systém tímto zlem strádá. Přehnaně soutěživý postoj je vštěpován do studenta, který je vychováván k uctívání zištného úspěchu jako přípravu na jeho budoucí kariéru. Ekonomická anarchie kapitalistické společnosti, jak dnes existuje, je podle mého názoru skutečným zdrojem zla. Vidíme před sebou ohromná společenství výrobců, jehož členové touží bez přestání zbavit jeden druhého plodů jeho práce, nikoli silou, ale celkem vzato za poctivého dodržení veřejně stanovených pravidel. Soukromý kapitál má sklon koncentrovat se v několika rukou, částečně kvůli konkurenci mezi kapitalisty a částečně proto, že technologický vývoj a rostoucí dělba práce podněcují vytváření větších výrobních jednotekna úkor těch menších. Výsledkem tohoto vývoje je oligarchie soukromého kapitálu, jehož ohromná síla nemůže být účinně kontrolována ani demokraticky organizovanou společností. 

Celý článek: https://drividolesa.estranky.cz/clanky/albert-einstein.html

faxzf98wyai_ajc.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29.7.2023

Jiří Wolker

Od roku 1921 byl členem prostějovské pobočky KSČ. V letech 1921–22 byl členem Literární skupiny a 1922–23 Devětsilu; v obou případech byl důvodem jeho odchodu nesouhlas s vývojem a politickou neangažovaností.
 
Dnešní doba žádá srovnávání. Srovnávejte salóny se suterénem, rentiéry s dělníky, milostpaní se šičkami z fabrik. Srovnávejte – a najdete moudrost dneška." Jiří Wolker
 

Na nemocniční postel padá svět… Jiří Wolker

Na nemocniční postel padá svět
a alarm jeho slyším mezi obvazy,
soudruzi do boje jdou pro spravedlnost,
soudruzi do boje jdou a nikdo neschází.

Na nemocniční postel padá svět,
však smrt též na ni dýchá z temných zákoutí.
Proč nemohu jít s vámi, soudruzi?
Proč musím umírat, když chtěl jsem padnouti?

csr_0807_v.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Další levicové celebrity, jejichž světonázor se do médií nehodí. 
 
William James Sidis
William James Sidis je považován za vůbec nejinteligentnější osobu lidských dějin. Jeho IQ je odhadováno v rozmezí 250 - 300. V roce 1919 se účastnil komunistické demonstrace (communist-led anti-war rally). V souvislosti s tím si u soudu vysloužil za výtržnictví a napadení policisty 18 měsíců nepodmíněně.
maxresdefault--1-.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Charlie Chaplin
Navzdory tomu, že Chaplin žil téměř 40 let ve Spojených státech, nikdy se nestal americkým občanem. I díky svému satirickému dílu „Modern Times“ si získal pověst komunistického sympatizanta. Během McCarthyho éry ho FBI sledovala. Americká vláda mu v roce 1952 zrušila povolení k opětovnému vstupu, když vycestoval na dovolenou do Anglie. Chaplin se poté s celou svou rodinou přestěhoval do Švýcarska. Do USA se již nevrátil. 
 
„Příliš mnoho myslíme a příliš málo cítíme. Víc než stroje potřebujeme lidskost. Víc než chytrost potřebujeme laskavost a mírnost. Bez toho zvlčíme a ztratíme všechno.“ Charlie Chaplin
maxresdefault.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pablo Picasso
V roce 1944 vstoupil Picasso do francouzské komunistické strany, které byl členem až do své smrti. Zúčastnil se Světového kongresu intelektuálů na obranu míru v Polsku. 
 
Jsem komunista a moje malby jsou komunistické malby" Pablo Picasso
evccvwqwoaahnox.jpeg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Diego Maradona
Zesnulá legenda světového fotbalu Diego Maradona byl přítelem a velkým fanouškem Fidela Castra, kterého považoval za svého druhého otce. Zatímco Che Guevaru měl vytetovaného na rameni, Castra si nechal vytetovat nad kotník. 
 
„Kdybych nebyl fotbalistou, byl bych revolucionářem.“ Diego Maradona
diego-maradona-fidel-chavez.png
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jindřich Plachta
V dobách protektorátu Vlasta Burian předčítal v rozhlasu režimní politické skeče, Mandlová chodila s Goeblessem a mnohé další celebrity spolupracovaly s nacisty na režimní propagandě (stejně jako ty dnešní celebrity). Jindřich Plachta nikoli. Raději podstoupil nepotřebnou operaci, jen aby se vyhnul účasti na rozhlasové propagandě. Takový charakter bychom u dnešních celebrit hledali marně. Jindřich Plachta byl hrdým komunistou.
crop-1626900-plachta_520x250.jpeg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jožo Ráž
Spolu se skupinou Elán nazpíval v roce 2016 píseň - "Z tričiek zúri Che Guevara". Slovenský rozhlas ho okamžitě přestává hrát, i další rádia rezignují na písně této legendy slovenského popu. 
 
Kapitalismus je cesta do pekel:
 
Z tričiek zúri Che Guevara
 
 
bk62ffa2_1413161236_10208479787446702_1801638.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
------------------
 
10.7.2023 Článek jednoho pamětníka... 
Per Michalů:
Když Československo bylo ještě skutečně svobodné...
 
Měl jsem velice šťastné dětství, rodiče zajištěnou práci, všichni kvalitní bezplatnou lékařskou péči, jako stát jsme byli naprosto soběstační ve výrobě kvalitních potravin, vlaky a autobusy jezdily pravidelně i do každé vesnice, mohl jsem v míru a v klidu sociálních jistot absolvovat základní školu, vystudovat střední a VŠ. Stavěly se školy, nemocnice, elektrárny, přehrady, byty, dálnice, v akcích "Z" se zvelebovaly vesnice, prosperovala družstva, každý měl nejen právo na práci, ale i tu skutečnou práci, jisté důchody, velice kvalitní systém školství a vzdělávání, který nám záviděl celý svět. Byl mír, klid, pořádek, sociální jistoty, bylo dobře!! Moc dobře!
Lidé mohli v klidu a míru žít, pracovat, studovat, budovat prosperující stát, bavit se, žít beze strachu, milovat se a rodit děti. Také v sedmdesátých letech byla nejvyšší populace, kdy se narodilo nejvíce dětí v celé historii Československa! Proč asi?! Protože byly sociální jistoty, každý měl jistou práci, byly jisté důchody, mladí lidé po bezplatném vystudování středních a vysokých škol nebo po BEZPLATNÉM absolvování odborných učilišť (kde dokonce i pobírali měsíční kapesné!!) měli jistá pracovní zařazení ve svém prvním zaměstnání – pro každého byla práce! Budovaly se a stavěly stovky tisíc nových bytů, mladým lidem bylo umožněno čerpat velice výhodné tzv. novomanželské půjčky, za které si pohodlně mohli zařídit svou první vlastní domácnost a domov. Z této půjčky jim dokonce po narození prvního dítěte bylo odečteno 2.000,- Kčs, za každé druhé a další dítě dokonce 4.000,- Kčs. Takto se šlo mladým lidem na ruku. Byl mír, klid, pořádek, sociální jistoty, bylo dobře!! Moc dobře! Fungoval průmysl – náš vojenský průmysl patřil mezi absolutní světové špičky, vyráběli jsme automobily (osobní i nákladní), motocykly, lokomotivy, tramvaje i traktory, letadla, turbíny, měli jsme textilní průmysl, vyráběli oděvy, obuv, byl zde sklářský průmysl (naše sklo, ale i třeba lustry) se vyvážely do celého světa, vyráběla se a prodávala bižutérie, vyráběli jsme koberce, nábytek, potravinářské stroje, fungovaly pivovary, cukrovary, lihovary, měli jsme naprostou soběstačnost ve výrobě kvalitních nemodifikovaných potravin (protože dokonale fungovalo zemědělství, na každé vesnici JZD, nebo Státní statky), na vysoké úrovni bylo bezplatné zdravotnictví, fungovala prevence, existoval naprosto ve světě ojedinělý a dokonalý systém školství a vzdělávání (od jeslí, přes mateřské školy, po ZDŠ, síť středních odborných škol s maturitou, gymnázií, učňovské školství, vysoké školy), měli jsme vlastní výzkum a vývoj, dokonce námořní loďstvo, jako 3. stát na světě jsme dokonce měli vlastního československého kosmonauta… a mnoho a mnoho dalších vymožeností, o kterých se nám dnes jen zdá a mladí, kteří toto vše nezažili a neprožili, tomu vůbec nevěří a vše považují jen za nějakou komunistickou nebo ruskou propagandu! Měli jsme se dobře. Prosperovali jsme, nebyli jsme zadlužení, byli jsme nejen nepříjemnou, ale přímo nebezpečnou konkurencí pro Západ, kterou je třeba proto totálně zničit, rozvrátit, ukrást lidem a tomu státu, co se jen dá.
Lidé v době socialismu pracovali ve fabrikách i na 3 směny (ranní, odpolední, noční), neboť tak neskutečně mnoho bylo práce pro všechny, bylo nutné splnit plány a závazky pro export našich produktů do ciziny. Po práci lidé jezdili na odpočinek a dovolenou velice levně do podnikových rekreačních zařízení, jejich děti za symbolické částky do dětských rekreačních táborů, nejlepší pracovníci dostávali i poukazy na dovolenou a zotavení zdarma a to i k moři, jezdívalo se na podnikové zájezdy ROH po celém Československu. Kdo na to měl a chtěl, mohl cestovat naprosto po celém světě (ano – PO CELÉM SVĚTĚ!!) například s ČEDOKEM nebo s CKM. V nabídce těchto cestovních kanceláří byly pobyty jak v USA, tak Austrálii, na Novém Zélandu, na Cejlonu, v Kanadě, Brazílii, Egyptě, Francii… prostě po celém světě!! Velice dobře si pamatuji jejich tlusté, objemné katalogy nabídek… Nikdo mě nemůžu obelhávat, nalhávat něco, č… Nikdo mě nemůžu obelhávat, nalhávat něco, či mazat jakkoliv med kolem huby!! Toto vše bylo!
Toto vše jsem zažil na vlastní kůži, prožil jsem to, velice dobře si všechno ještě pamatuji. Velice dobře. Ano, občas nebyly dámské vložky (jak se stále píše a jak odpůrci socialistického režimu – floutkové, feťáci, disidenti a třeba i ti „chátristé 77“ a prozápadní proamerická lůza stále připomínají, zrovna tak byl prý občas i nedostatek toaletního papíru, nebyly prý banány!!). Opravdu se musím přiznat, že ze svých vlastních životních zkušeností jsem právě toto nezaznamenal a na své kůži nepociťoval, ale budiž, byla to pravda. Jistěže byly i jiné, opravdové nedostatky, ale v porovnání s tsunami zlodějen, podvodů, krádeží, loupeží, lží, intrik, falše, pokrytectví, vražd, okrádání lidí, řádění exekutorských mafií, bezdomovectví, sociálních sebevražd, naprosté bezmoci a beznaděje lidí, ale hlavně totálního zašmelení a prodání celého státu na západ a do USA, to byly jen nepatrné, neznatelné, naprosto kosmetické drobounké chybičky!!
Ta pravá katastrofa, zánik státu, jeho naprosté vyrabování, vykradení a zaprodání do ciziny přišlo právě po tragickém zinscenovaném a zrežírovaném listopadu 1989!
Z prosperujícího vyspělého suverénního státu se stala nesvéprávná zcela závislá kolonie šílené deviantní Evropské unie, která sama je jen a jen kolonií ještě šílenějších a deviantnějších, zločineckých a teroristických USA!! Po roce 1989 došlo k rozkradení a rozprodání veškerých zdrojů do ciziny. České banky byly předány cizím bankám, infrastruktura, vodárny, podniky, závody, obchodní domy, lesy, půda… To, co nebylo lukrativní, to se nechalo zchátrat a zplundrovat. Marx napsal, že vlastnictví zdrojů je rozhodujícím znakem státnosti a nezávislosti zemí a národů. Země, která nedisponuje vlastními zdroji, nemůže být suverénním a samostatným státem. Proto musí česká vláda skákat tak, jak cizí mocnosti určí. Nemáme už zdroje, abychom byli samostatným a suverénním národem. Nemáme zdroje, o které by stát mohl opřít vlastní národní politiku, která by šla proti tezím globalizace podle NWO. Cesta k nezávislosti bude mnohem těžší, než jenom navolení jiných zástupců do parlamentu. Nyní jsme jen a jen anglo-americkou kolonií!
 
 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

.